Мускулната маса и качеството на живот!

Цитат от проф. Уленбрук (имунолог, 92 годишен): „Само мускулната маса ни прави здрави!“

 

Съотношението между мускулната маса и телесните мазнини определят качеството на живота ни. Това е нещо, което рядко, обикновено никога, не осъзнаваме в живота си. Това е така, защото дветете променливи се променят много, много бавно. В продължение на години. Промяната обикновено означава: мускулната маса намалява, а мастната се увеличава.

 

Рядко си даваме сметка, че това е неразривно свързано с понятия, като радост от живота, динамика, целеустременост и разбира се здраве.

 

Сега има един примерен случай, при който мускулната маса се променя много бързо. Затова и промените в качеството на живот могат да бъдат открити много бързо и спонтанно. Става дума за пациенти с ХИВ. Ако не работите срещу него, се наблюдава постоянна загуба на мускулна маса. В рамките на години, а често и на месеци.

 

Звучи така: "Някак си често съм уморен и ми се налага да си легна следобед". Или "Вече не мога да тичам след трамвая". Или "невероятно е, че преди прекарвах часове на дансинга". Или "секс...? Вече не ми се иска да го правя".

 

Звучи ли ви познато? Свързвали ли сте някога това със загуба на мускулна маса?

 

Когато тези взаимовръзки станаха известни при пациенти с ХИВ, естествено се постави и въпросът как да се изгради нова мускулна маса възможно най-бързо. Тайната е аминокиселината

 

ГЛУТАМИН.

 

Известно е, че скоростта на протеиновия синтез се увеличава с увеличаване на съдържанието на Глутамин в мускулите. С други думи: колкото повече Глутамин, толкова повече мускулни протеини се изграждат. Това е известно от много време.

 

Ето някои факти, които трябва да накарат всеки от вас да седне и да обърне внимание:

 

  • В проучването на Шаберт (Schabert) се наблюдава увеличение на мускулната маса с 1,9 kg за 12 седмици с 15 g допълнителен Глутамин.

     

  • В проучването на Нисен (Nissen) с 14 g Глутамин + аргинин + аминокиселини, мускулната маса се увеличава с 3,25 kg за 8 седмици. Проучването е било дори, двойно-сляпо, контролирано с плацебо.

     

  • Проучване на Центъра Medios в Берлин показва покачване на мускулна маса с 1,2 kg през първите 4 седмици и 3,2 kg след 8 седмици при 33 участници, които са приемали 5 g Глутамин дневно.

 

Двойно-сляп плацебо-контрол означава, че една част от участниците са се хранили и тренирали по същия начин, те не са натрупали толкова мускули БЕЗ допълнителните 14 г Глутамин. Така, че това наистина се дължи на Глутамина.

 

Цялото това нещо означава: Ако вярвате, че хората над 30 години е нормално да се уморяват следобед, е нормално да полегнат следобед, е нормално вече да не могат да танцуват толкова дълго вечер и рядко им се иска да правят секс..., ако наистина вярвате в това, прочетете този текст отново много бавно.

 

Защото текстът означава, че има надежда... и за вас! Че вашата вяра "... просто остарявате" отново е пълна глупост. Всъщност не усещате нищо повече от загубата на мускулна маса.

 

Този процес може да бъде преобратим!

 

Променете го! Превърнете го в положителен момент. С други думи, можете да изпитвате противоположни на описаните по-горе чувства. Накратко, буквално станете отново млади, енергични, изпълнени с радост и щастие.

Просто добавете аминокиселината Глутамин.

 

Ако искате да си закупите високо качествен, произведен е Германия L-Глутамин forever young – Кликнете ТУК...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват