Науката и витамините?!

 

Науката създава знания. Но винаги трябва да се проверява кой точно финансира това създадено знание. Всяка година правителството отпуска огромни суми за изследвания, поддържане или дори подобряване на здравето ни!? Това, разбира се, е шега. Защото точно това не се случва. 90% от парите за "изследвания" се изразходват от компаниите за доказване на ефикасността на техните собствени лекарства.

Почти няма проучвания на естествени, есенциални, непатентовани вещества. Ето защо е толкова лесно да се каже: "Ефективността не е научно доказана!" Нобеловите награди за откривателите на витамини, разбира се, не се броят там.

 

Това ми напомня за един господин от престижното издание „British Medical Journal“, който веднъж попита научната общност дали парашутът би бил полезен при скок от самолет? Отговорът: тъй като досега не са правени проучвания по темата, от научна гледна точка силно се препоръчва да не се използва парашут при скок от самолет.

 

Освен това съществува положителна връзка между честотата на фармацевтичните реклами във вестниците и негативното отразяване на хранителните добавки. Твърди се, че витаминните добавки носят повече вреда, отколкото полза. Дали наистина е така? Нека погледнем статистиката:

Тема за размисъл.

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави 😊

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват