Наука вместо фармацевтична медицина!

Молекулярната медицина е (сравнително) ново изкуство на лечението. Тя до голяма степен се основава на това, което наричате конвенционална медицина. Но, след това тя стига до много по-далеч.

 

Забележителното в случая е, че тази нова медицина се връща към естествените науки. Към измерване в лабораторията. Към неоспоримите факти. Тя не се отклонява в мъглявината, не се колебае, не се търкаля в захарни топчета, не е "алтернативна медицина". Наука. И има измерим ефект. Прочетете сами:

 

"Чувствам се по-добре от всякога. Постоянната умора и произтичащата от нея апатия изчезнаха... Не ми се налага да се свличам в леглото в 19:00 ч., защото просто вече не мога да стоя на краката си. Отново съм будна, здрава и съсредоточена. Вече мога да практикувам любимия си спорт рано сутрин. Накратко, това е качеството на живот. Отново съм сред живите. Това е нещо, за което съм много благодарна, благодарна, че ме насочихте и разчетохте направения анализ на кръвта."

 

И това е четири седмици след анализа на кръвта. Само четири седмици! Разбира се, не ставаше въпрос за една стойност, за едно число, а по-скоро за... както почти винаги се случва, за цяла поредица от отклонения. Точно тук често се допуска грешка. Човек си мисли: вероятно празен склад за желязо, всъщност измерения Феритин беше само 26 (вместо от 60 нагоре). Вие обикновено ще вземете желязо и ще се разочарован от само умерения успех. Недостатъкът рядко идва сам:

 

  • Феритина само 26 μg/l. Здравето започва от стойност 60 μg/l (за жените).

     

  • Витамин D само 12. Здравето означава 60 до 100 ng/ml.

     

  • Омега 3 куефицента само 3,89 %. Ако се съпоставят с всички мастни киселини в червените кръвни клетки, Омега-3 вариантите EPA и DHA трябва да имат общ дял от 8 до 11 %.

     

  • Витамин В3 неоткриваем. Прекурсор на никотинамид аденин динуклеотид (NAD), чистата енергия. "Голям хит" в САЩ точно в момента.

     

  • Катастрофична аминограма. На практика само дефицити и слаби места. Как би трябвало да функционира такова бедно тяло без основните си компоненти? А гените...?!

     

Лабораторните листове са нещо трезво: референти стойности, молекули, числа. И все пак в тях се крие нещо трогателно. Според мен най-хубавото нещо в горното откритие е фактът, че то може да преведе чувства като "буден", "годен", "концентриран" до измерими факти, до числа.

 

Това прави всичко разбираемо и достъпно: стресът разкъсва пролуките в тялото ви. Те повлича душата ви в черната дупка. Ако запълниш пропуските, в душата ти ще изгрее слънце. И всеки, който иска, може да го направи.

 

ВСЕКИ!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват