Новата ера на медицината!

Обявено на Конгреса на интернистите в Германия през 2015 г. от президента, професор Майкъл Халек (Michael Hallek). В интервю.

 

И каква е новата ера?

 

Заглавието беше "Молекулярната биология: основата на нова ера в медицината" и след това последва:

 

"С молекулярно-биологичната медицина навлизаме в нова ера“ - казва професор Михаел Халек от Кьолн.

 

Ето до къде бавно стига динамичния председател на Конгреса. Конвенционалната медицината, която лекарите практикуват от много години. Всички знаете с цяла шепа лекари в България. Молекулярна медицина. Молекулярно-биологична медицина, ако щете. И именно техните открития не намират място в конвенционалната медицина. Конвенционалните лекари отричат това и досега, нали?

 

Как са протекли досегашните ви срещи с личния лекар, интерниста, онколога, завеждащия отделението лекар? Когато попитахте за Витамин D? Или за нивата на Селен? Или за Магнезий при сърдечни аритмии? Или за аминограма? Бивате отминати като досадно насекомо!?.

 

А сега изведнъж... вижте, вижте, навлизаме в нова ера.

 

Подходящият коментар е предоставен от уважаемия доктор Куклински (Kuklinski) на корицата на книга му "Конвенционална медицина? Лечението изключено! (Schulmedizin? Heilung ausgeschlossen!)" и го обяснява по следния начин:

 

"При остри ситуации и спешни случаи конвенционалната медицина може да бъде спасение, но при хронични заболявания тя често се проваля. Тогава диагнозата е: лечението невъзможно“.

 

За мен остава добрата новина: поне председателят на Германския конгрес на интернистите се е събудил. Чудя се дали още един-двама лекари в залата са си отворили очите... Досега хората които търсят помощ от мен не са успели да ми кажат нищо весело. Досега всичко е все същото: "Аминокиселини? За какво са ви нужни? Това е глупост! Скъпа урина" и така нататък... и така нататък...

 

Послепис: Все пак, не е ли новината славна? 2015 г.? Е, минали са само 7 години. Българските лекари за сега, не са чували за Молекулярна медицина. С много усилия и бавно се надявам тази информация да дойде и до тях! Упоритостта все пак се отплаща. Трудно е просто да минете покрай бестселър на Spiegel „Чудото на изцерението“ („Wunder der Heilung“) на доктор Струнц и да не се замислите.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Dr. Bernd-Michael Löffler „Sie leiden an einer stillen Entzündung?!“

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват