Новото старо: Другата имунна система и Корона вируса!

Знаем доста за имунната си система. Познаваме Т-клетките, В-клетките, антителата, т.е. добре познатата сила за бърза реакция на имунната ни система, когато вируси и бактерии искат да ни разболеят. Тя използват тежки молекулярни оръжия, за да елиминират ефективно нашествениците. Признаваме, че това е огромно усилие за тялото. Енергията, изразходвана тук, разбира се, липсва другаде. В ежедневието!

 

Ето защо организмът има втора имунна система. Това стана известно 2010 година. Напълно различна защитна система на границата между външния и вътрешния свят, т.е. върху кожата или в белите дробове (Корона вирус). Там, където се разхождат милиони микроорганизми. Предимно доброкачествени и желани. Но понякога има и неприятни микроби и вируси.

 

Те биват спрени в граничната тъкан. Това е нещо ново. Биомедицинските учени от университета в Бон наричат това

 

FOXO

 

Генен превключвател. Foxo включва гените за защитни протеини на кожата, белите дробове и чревната лигавица. Защитни протеини, които унищожават потенциалните патогени директно на местопрестъплението, като разтварят клетъчните им стени.

 

Шегата е в това, че патогените не притесняват нашата имунна система. Те се прихващат предварително. Нов и изключително важно!

 

Сега най-важното: Foxo се активира, когато нивата на инсулина са ниски. Според учените от Бон това означава "в състояние на глад". Ние знаем по-добре: не в състояние на глад, а когато се храним генетично правилно. Когато се чувствате сити, но без въглехидрати. Кетогена диета!

 

Налага се да подчертавам това отново и отново, защото много от вас не разбират. Не е нужно да гладуваме. Просто трябва да се откажем от изкуствените въглехидрати.

 

А ще имате много Foxo. И по този начин повече защитни протеини върху кожата и лигавицата на белия дроб. По-конкретно: По този начин ще се разболявате по-малко от грип, по малко от Корона вирус!

Старо знание, което е изключително актуално днес във времената на Корона вируса!

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави 😊

Георги Терзиев

 

Източник: "Nature" 2010

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват