Нормални кръвни стойности?!

 

Ако погледнете лабораторния лист от последния кръвен тест, обикновено ще видите графичното представяне в (или извън) нормалния диапазон вдясно от измерената стойност. Това ви помага да прецените себе си по отношение на нормалния диапазон.

 

Но за мен не е достатъчно да съм в "нормата". За "показателите", като Общ протеин, Хемоглобин и Магнезий, винаги се стремя към горната граница на нормата. От друга страна, за рискови стойности като холестерол, триглицериди, кръвна захар и пикочна киселина долната граница на нормата е благоприятна.

 

При високо ниво на Магнезий в кръвта, в клетките на тялото ни има около 1000 електроцентрали (митохондрии). При ниско ниво - само около 600. И двете са нормални. Но, по отношение на качеството на живот и работоспособността има голяма разлика между висока норма и ниска норма. Между другото, ако получавате мускулни крампи, нивото на магнезий вече е под долната граница на нормата.

 

Що се отнася до стойностите на риска, не смятам, че една-единствена повишена стойност, като холестерола, е толкова драматична. От друга страна, няколко повишени стойности увеличават риска. 1 плюс 1 е три, плюс 1 е седем!

 

Практиката показва, че всички есенциални вещества трябва да са на горната норма или дори над нея. Там започва здравето!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват