Оризът предизвиква инфаркт?!

 

Изключително актуално. Може би сте го пропуснали през 2011 година. Става дума за микроРНК. Къси РНК сегменти, които не предават никаква информация на рибозомите (белтъчни машини), но могат да "блокират" типична мРНК и по този начин да включват или изключват гени (по-точно: генна експресия). Е, ето че започваме:

 

Спиращи дъха новини от генните лаборатории. Ежедневни нови, вълнуващи новини. Cell Research, Nov 2011 доказа, че и как храната ни променя гените ни: В кръвта на 21 доброволци те търсят и откриват така наречените микроРНК, тоест къси нуклеотидни последователности, които са основните градивни елементи на генетичния материал. МикроРНК от ПШЕНИЦА, КАРТОФИ, ОРИЗ - с други думи, от обичайни хранителни компоненти, или по-точно: от апокалиптичните конници на съвремието.

 

Звучи логично. В края на краищата, заедно с картофа ядем и неговите гени. И тези малки фрагменти не само се смилат, но и могат - НОВО - да включват или изключват нашите собствени гени (генна експресия). С други думи, те могат да се намесват директно в нашия генетичен код. Бихте ли си го помислили? Ядете картофи и генът на рака се включва или изключва незабавно? Малките неща могат да направят още повече: специална оризова микроРНК се свързва директно с рецептора в човешкото тяло, който контролира отстраняването на LDL холестерола (лошия холестерол) от кръвния поток. Последици: LDL холестеролът се повишава и може да се отложи във вътрешността на кръвоносните съдове, което води до инфаркт.

 

Не сте очаквали толкова малкото оризово зърно, да прави толкова лоши неща?

 

Хляб, макаронените изделия, ориз, картофи: празни въглехидрати. Още веднъж: четиримата апокалиптични конници на съвремието. Са отговорни за хроничното възпаление и по този начин за болестите на цивилизацията - от рак до Инфаркт, Диабет и Алцхаймер.

 

Празните въглехидрати: изобретени от нас, умния човек. Никое друго живо същество на този свят не е стигало до гениалната идея, първо да унищожи храната си, и след това да я изяде! И по този начин да се унищожи само. А след това да използва изключително сложни методи на генното инженерство, за да изследва как човек се самоубива (виж по-горе). И след това да публикува всичко това триумфално.

 

Вместо просто да изхвърляте боклука там, където му е мястото...

 

След като веднъж сте прозрели всичко това, Ви се завива свят.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват