Ортомолекулярна медицина срещу конвенционалната медицина?! Открийте разликите!

"Напълно нов подход към здравето, към радостта от живота, към щастието в живота. Молекулярна медицина. Епигенетиката. Ключът към здравето е в собствените ни ръце." Цитат от д-р Улрих Щрунц ("Ключът към здравето", стр.41).

 

Ортомолекулярната медицина е поддържането на добро здраве и лечението на болести чрез промяна на концентрацията на вещества, които естествено се намират в организма и са отговорни за здравето. (Пояснение: Тук не става въпрос за фармацевтични лекарства, за вещества, непознати за нашето тяло! (!!!))

Ортомолекулярна медицина

 

Ортомолекулярната медицина се занимава с това как функционира човешкият организъм. Като разберем тези биохимични процеси, можем да подпомогнем самолечението си и да поддържаме здравето си. (Пояснение: Конвенционалната медицина не разбира тези процеси! Не разбира как функционера нашето тяло! (!!!))

 

За да разбере причините за заболяванията, Ортомолекулярната медицина се основава на откритията на биохимията, физиката и генетиката. Тя се основава на убеждението, че всяко заболяване се предизвиква от недостиг: ако липсват основни молекули като Витамини, Минерали, Протеини и Мастни киселини, сложните метаболитни процеси в тялото ни се нарушават. Следователно Oртомолекулярната медицина лекува с атоми и молекули. Ако подходящите жизненоважни вещества са налични, в достатъчна концентрация, тялото може да започне да се самолекува. Нашето тяло е съвършена машина, която обаче се нуждае от правилните жизненоважни вещества. (Пояснение: Не от допълнителна отрова. Тук визирам фармацевтичните лекарства. Непознати за нашето тяло вещества, които допълнително нарушават и блокират тези метаболитни процеси! (!!!))

 

Прочетете написаното по-горе поне 10 пъти и осъзнайте каква е истината. Осъзнайте, че законите на природата трябва да се спазват и ако искаме да сме здрави трябва да даден на тялото си тези жизнено важни, есенциални вещества. И това разбира се е лична отговорност! Всеки сам трябва да се погрижи за своето тяло, за себе си! От тук идва и любимото ми мото:

 

ЗДРАВЕТО Е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И СИЛАТА Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Послепис: Всички тези жизнено важни вещества могат да бъдат измерени! Коригирани! Нещата наистина са много прости! Трябва само малко действие!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват