Основното нещо е изцелението!

Хората с идеали винаги заслужават нашето уважение. Особено когато идеалите се реализират автентично и в ежедневието. Понякога обаче те също трябва да бъдат критично подложени на съмнение, особено когато идеалът се превръща в безсмислено отношение. В момента има много неща за обсъждане в политически план, които ще разгледам на друго място.

 

Ето само един пример от собствения ми опит: един млад студент, веган, отказа да яде каквито и да било животински продукти. Това несъмнено е висок идеал, но в конкретния случай е има много неблагоприятно въздействие върху собственото му здраве. Тъй като измереното ниво на протеини беше подземно ниско, а с него и всичко, което зависи от протеините: хормоните на умствения порив като допамин, норадреналин и серотонин също бяха ниски. Това се отразява на всекидневния живот чрез потиснато настроение, липса на устойчивост, нервност и апатия. Предложението ми да ядете поне по 5 яйца на ден беше отхвърлено.

 

Хипократ е казал: "Преди да излекуваш някого, попитай го дали е готов да се откаже от нещата, които са го разболели." Няма нищо против веганската диета, ако успеете да поддържате общото си ниво на протеини в горната третина.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват