От знание към мъдрост!

Алберт Айнщайн е казал: "Който отпива от чашата на науката, става атеист. Но Бог чака на дъното". Колкото повече остарявам, толкова по-малко се доверявам на науката в ръба на чашата. Поне тази, която ни представят. Която не позволява никаква дискусия. Често зад нея стоят съвсем различни интереси. И понякога са толкова коварни, че хората с непокътнат морал трудно могат да си ги представят. Някои учени са напуснали прочутия кръг на Леополдина поради тази причина.

 

Мъдростта се различава от знанието по това, че я намираме във вътрешното, а не във външното. Езотериката описва външното. Не само текущите изследвания на науката, но и стремежът към признание, власт и богатство. От друга страна, езотериката е поглед навътре.

 

Според мен терминът "езотерика" погрешно се свързва с негативни конотации. Но погледът навътре е поне толкова важен, колкото и погледът навън. Защото мъдростта се намира вътре. Мъдростта се открива толкова по-бързо, колкото по-малко езотериката затъмнява гледката вътре. Истинското богатство идва отвътре. Бедните не са тези, които имат малко. Беден е този, който се нуждае от много.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват