Пост-Ковид: Самите ние бяхме изненадани!

 

Тема Пост-Ковид. Интервю във FOCUS (немско списание). Истинският проблем: Какво да правим? Винаги се учудвам: Изследваме, гадаем, философстваме с години в стремеж към истината, към предисторията, към причините за (в случая) Пост-Ковид. Според българските лекари няма нищо разбираемо. Нищо не може да бъде намерено. Значи е психосоматично.

От тях ми се върти свят и ме свива стомахът. Това високомерие! Ако не знам нещо, предпочитам да бъда малко по-внимателен. И не поставям веднага етикет на пациента като "психиатричен".

 

FOCUS интервюира интересен интернист, нефролог и лекар по околна среда на име Щтраубе (Straube). Той е допринесъл за развитието на Аферезата в практиката. С други думи, измиване на кръвта. И там четем:

 

"При нас идват хора с автоимунни заболявания, инфекции, метаболитни нарушения или такива, които страдат от замърсяване на околната среда (токсини...). Възпаленията, автоимунните реакции и токсините в околната среда играят основна роля в много хронични заболявания....

... имаме добър успех при синдрома на хроничната умора, множествената склероза или хроничните вирусни инфекции като Хепатит С.

 

Сега добавихме пациенти с Пост-Ковид. НИЕ САМИТЕ БЯХМЕ ИЗНЕНАДАНИ ОТ УСПЕХИТЕ ТУК".

 

Край на цитата. Мога само да го поздравя и да го уверя, че не съм изненадан от успехите му. Знаем, че уязвимите хора (грубо казано, с ИТМ над 30) наистина образуват вредни автоимунни антитела в отговор на вируса Корона. И, което е по-важно:

 

Всъщност можете да измерите и изолирате автоимунни тела срещу НЕВРОТРАНСМИТЪРНИТЕ РЕЦЕПТОРИ при пациенти с Пост-Ковид. Знаехте ли това?

 

Така, ако премахна от кръвта общите възпалителни вещества (интерлевкини....), и автоимунните антитела чрез Афереза (промиване на кръвта), пациентите с Пост-Кови наистина трябва, веднага да се почувстват по-добре. Точно това изразява д-р Щтраубе в интервюто за FOCUS.

 

Позволете ми да направя две забележки по този въпрос:

 

  • Терминът "автоантитела срещу невротрансмитерни рецептори" ме наелектризира. Това се превежда като "автоантитела срещу невротрансмитерни рецептори": Хормоните на щастието Ви вече не могат да работят. Резултат? Депресия. Оооо!

  • Така че, ако аферезата не е възможна (по различни причини), може да лекуват Пост-Кови или дори тежки Covid-19 инфекции, дължащи се на образуването на автоантитела, по същия начин, както при Множествена склероза, Хашимото, Ревматизъм и др....

Помните ли инструкциите ми? Още веднъж: Преди всичко за автоимунни заболявания:

 

  • Достатъчно количество Витамин D (поне 100 ng/ml).

  • Перфектна аминограма. Перфектната е различна от средната!

  • Строго без въглехидрати!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват