Приказката за въглехидратите

Мозъка не може без тях. 100 г дневно. В противен случай не можете да мислите. Всеки спортист се нуждае от въглехидрати, те са единствената храна за мускулите. В противен случай те няма да могат да се състезават. Слушате ежедневно... и вярвате.

 

На какви приказки вярвате?!

 

Какво всъщност прави един ескимос, който през целия си живот не е видял нито грам въглехидрати? И който също така трябва да работи по най-добрия начин в продължение на 8 часа на ден с каяк в открито море? Ескимосите, дори не би трябвало да съществуват, ако вярвате на приказките на българските диетолози!

 

Природата, добрият Господ, може само да се усмихва хубаво.

 

Защо ви го казвам толкова ясно днес? Защото току-що прочетох нещо:

 

Може би сте чували за един от победителя в Обиколката на Германия Йенс Фойгт (Jens Voigt). Изключително симпатичен човек. Може би сте чували за и за човекът зад него. Робърт Ретшке (Robert Retschke). Умен човек. Много по-интелигентен от нашите диeтолози.

Наскоро той съобщи:

 

"През май се явих на тест за ефективност и резултатът беше много лош. Mоят треньор знаеше какъв е проблемът: тежах твърде много и метаболизмът ми не работеше оптимално. Затова ми предписа протеинова диета. Метаболизмът ми се промени, отслабнах с 5 килограма. Не беше лесно, първите две седмици бяха наистина трудни. След протеинов шейк за закуска, следваха 150 километра за силова издръжливост, след това обяд - но без въглехидрати!"

 

Помислете за момент: 150 километра с пълна мощност без въглехидрати. И след това отново никакви. Цялата тайна на върховото представяне. В състезанието. И точно това правите всеки ден в работата си!

 

Напомня ми и за мен: през 2013 година. правих същото в продължение на месеци... отслабнах 35 килограма и започнах да бягам всеки ден! От тогава продължавам да поддържам този режим, не само аз, а цялото ми семейство!

 

Най-доброто представяне става толкова лесно, когато мислите нестандартно. Ако не вярвате на експертите, които твърде често са с наднормено тегло, тогава повярвайте на природата: ескимосите.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват