Проверете моделите на мислене!

Алберт Айнщайн е казал: "Не можеш да решаваш проблеми със същия начин на мислене, който ги е създал". Много от нашите политици имат съзнание за бедност. Това се вижда от сегашния им подход. Тези мисловни модели не решават проблемите, а само ги управляват. Не е ли по-добре да решим проблема там, където е възникнал? А не там, където има въздействие? Свикнал съм да мисля по различен начин и виждам паралел не само в политиката, но и в медицината. Лекувайте причината, а не симптома!

 

За съжаление на много от настоящите политици им липсва не само професионална квалификация, да не говорим за професионален опит, но и мислене, ориентирано към решения. Когато санкциите очевидно не дават резултат, те просто се удвояват. Дали човек, който е набрал грешно телефонно обаждане, просто ще продължи да натиска бутона за повторно набиране, за да се свърже? И да гледат как собствената му сметка за телефон се увеличава по време на грешния процес?

 

За съжаление, моят мисловен модел рядко се вписва в общоприетите тенденции. Но това не ме прави самотен. Защото се запознавам с много интересни хора, които имат различен модел на мислене. Хора, които наистина мислят и не се оставят да бъдат манипулирани от политици и лекари! Важно е да подчертая, че тези мислещи хора стават все повече!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват