Протакащи и колебаещи се!

Медици често приемат безкритично предписаните мерки. Това може би се дължи на факта, че лекарите никога не са били възпитавани да мислят. В студентските ми години се разпространяваше следната шега: Дайте на студент по физика колекция от формули със заповед: Научи ги наизуст! Физикът ще попита: "Защо? Ако ми трябва формулата, знам къде да я намеря." Студентите по медицина не питат "Защо?", когато им се зададе подобна задача. Но "До кога?"!

 

Това би могло да бъде и отговорът на някои лекари по въпроса за ваксинацията. Те не питат защо, а колко често?

Опасно е също така, когато най-големите отлагачи и колебаещи се са начело и водят. В цяла България все повече хора започват да задават въпроса „Защо“, само където отговорните лица не разбират урока, който природата им дава. Когато въпреки всички мерки заболеваемостта се покачва до небето, а в същото време интензивните отделения остават незасегнати. Тогава човек би искал да прегърне Здравния министър и да му прошепне: "Дори ти няма да предотвратиш ендемичните настинки през зимата!?

 

За съжаление днес, скамейките в Парламента са място за слабохарактерни хора, които вдигат раменете и казват: „Така ни наредиха отгоре“!. Това е още една причина да се съмняваме в техните насоки.

 

Интересна тема за размисъл! Добре е всеки да помисли!

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват