Разликата между Превенция и Профилактичен преглед!

Има голяма разлика между превенция и профилактичен преглед: превенцията е това, което активно правите чрез ежедневния си здравословен начин на живот. Профилактичните прегледите са това на, което се подлагате пасивно, за да се открият евентуални заболявания в ранен стадий. Ясно е, че моят фокус е върху превенцията!

 

За съжаление съществува цяла индустрия за профилактични грижи. Причината е, че техническите услуги като мамографията се възнаграждават много по-добре от здравната ни система, отколкото словото. С други думи, превенцията остава въпрос на личен интерес. От другата страна, фармацията насърчават профилактичните прегледи (разбираемо). Но интересното е, че читателите ми доказват активния си интерес към превенцията. В противен случай те нямаше да четат публикациите ми. Хората започват да осъзнават, че нещо е сбъркано в текущата ни здравна система.

 

На няколко места съм съобщавала за истинските ползи от мамографията. Винаги трябва да сте внимателни, когато плувате срещу течението и да поставяте под въпрос всичко, което е установено на профилактичен преглед (!!!). Защото, много лекари не могат да направят разлика между пропагандираната относителна и реалната абсолютна полза (!!!). Не ме разбирайте погрешни: Лекарите не са лоши хора, просто програмата, която им е вкарана е грешна! (!!!) Факт.

 

Забележка: Превенцията се извършва всеки ден и не може да бъде заменена от профилактични прегледи. (!!!) Нали осъзнавате това изречение?

 

И още веднъж, ЗДРАВЕТО Е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И СИЛАТА Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ! (!!!)

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват