Рака на дебелото черво и победата на фармацевтичната медицина?!

 

Една доста удивителна история. Колкото повече се вглеждате в това нечувано, ново откритие, толкова... по-широка става усмивката ми. Но нека продължим стъпка по стъпка:

 

Заглавие на статия в BILD (немско списание):

 

Ново лекарство

лекува рак на дебелото черво

 

И изрично "без химиотерапия, без операция". Ако това не е сензация! Още повече, че след като сте разбрали принципа, става дума не само за рака на дебелото черво, но и за рака като цяло... може да!

 

Възможно е!

 

Новата сензация: 12 пациенти с рак на дебелото черво (26 - 78 години) са излекувани след шестмесечно лечение с лекарство. Изрично излекуван! И остават излекувани в продължение на поне една година (цитат).

 

Лекарството се нарича Доалимаб. Инхибитор на PD-1. Блокира PD-1, като по този начин активира (освобождава ръчната спирачка) имунната система, която на свой ред унищожава раковите клетки.

 

Забелязахте ли? Работи ли все още паметта ви? Точно затова Нобеловата награда за медицина 2018 г. беше присъдена за малигнен Меланом - "напълно нов принцип за терапия на рака" според Нобеловия комитет в Стокхолм.

 

Разбира се, много се радвам и за пациентите. За този "нов терапевтичен принцип". Но всички ние, познавачите на Щастливата медицина, разбира се, знаем, че

 

природа

еволюция

 

е използвала този принцип в продължение на милиони години. И от 10 години насам знам: Силната имунна система (също) унищожава раковите клетки. В моите очи това е много проста, банална истина.

 

Новооткрит и удостоен с Нобелова награда през 2018 година (повече по темата – клик....).

 

Остава да се обясни: какво е PD-1, който се блокира тук с таблетката? Това е много просто: PD-1 е рецептор на (имунните) Т-клетки. Които трябва да разпознават и унищожават чужди тела. PD-1 предпазва раковите клетки от унищожаване от Т-клетките. Ако те бъде изключена (благодарение на новото лекарство), раковата клетка може да бъде атакувана и унищожена. Това е всичко.

 

Голямото НО: Това прекрасно, ново лекарство действа, работи (само?) при много специфични подгрупи рак. При около 15 % от случаите на рак на дебелото черво.

 

А 12-те пациенти с рак на дебелото черво, които са били сензационно излекувани в новото проучване, са имали точно този доста рядък вариант на рак на дебелото черво. Е, това е жалко.

 

НО все пак: Може би, може би сега още няколко лекари в този свят ще се замислят за Нобеловата награда за 2018 г. и за скромната, за съжаление, възможност на фармацевтичната индустрия да атакува около 15 % (в случая със злокачествения меланом - само 6 %) от специфичните подтипове рак.

 

Започнете да мислите за принципа, който стои зад всичко това. За мен лично винаги е бил толкова важен принципът, който стои зад всичко това! Кратко и ясно: Една подходяща, ефективна и оптимизирана имунна система може да се справи с ВСИЧКО. Еволюцията доказва това. В противен случай нямаше да има повече бозайници.

 

Помага ли ви следното? Ако тук се докаже, че само много специфично пригодена имунна система помага срещу определени подтипове рак, си мисля: А ако сега направя имунната система 10 пъти по-силна, може би 100 пъти по-силна...? Дали тогава това мощно имунно цунами ще преодолее всички възможни специални ограничения?

 

Природата, милиардите бозайници на този свят (на практика) без агресивен рак изглежда потвърждават тази идея.

 

Защо всъщност трябва да измислям такива очевидни идеи? Лекари, онколози, професори също са умни, интелигентни, отлично образовани и ... могат да четат и мислят.

 

Нека останем позитивни: Най-хубавото в тази идея за мен е, че този мисловен принцип работи на практика. Току-що получих още едно имейл от човек с най-лошия от всички видове рак - злокачествен Меланом, с метастази в белите дробове и черния дроб. Тя е "излекувана след една година". Цитат!

 

Трябва ли след хилядолетия медицината да е достигнала целта си днес, 2022 г.? Вие все още много, много подценявате изначалния, новосъздаден принцип на ЩАСТЛИВАТА МЕДИЦИНА!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват