Силата на хормоните

 

Хормоните винаги са ме очаровали. Освободени само в минимални количества, те могат да предизвикат максимални реакции. Хормоните играят заедно, като един оркестър. Те могат да се насърчават взаимно, но могат и да си пречат. Растежният хормон (HGH) и Тестостеронът са най-мощните анаболни хормони, независимо от пола. Богатите американци харчат огромни суми всяка година, за да се сдобият с младост и жизненост чрез изкуствено снабдяване. В спорта това е нелегален допинг. В моята практика оптимизирам собственото производство на хормони в организма, но изключително и само с естествени средства.

 

Хормонът на стреса Кортизол е естественият противник на анаболните хормони. Ето защо стресът ни кара да остаряваме по-бързо. Защото Кортизолът стимулира нежеланото изгаряне на протеини и по този начин в дългосрочен план води до разграждане на мускулите и Остеопороза. Той също така отслабва имунната система.

 

Вестителите Инсулин и Глюкагон също са антагонисти, т.е. те се регулират взаимно. Хормонът на напълняването Инсулин гарантира, че Вие консумирате твърде много въглехидрати. От друга страна, Глюкагонът предизвиква изгаряне на мазнини. Но само няколко капки освободен Инсулин побеждават Глюкагона в продължение на часове.

 

Хипофизният хормон TSH регулира дейността на щитовидната жлеза и определя колко (повече или по-малко) Тиреоиден хормон се произвежда. Като "запалителна искра" за изгарянето на мазнините, той взима участие в метаболизма.

 

Заключение: малко количество, голям ефект. Ако нещата не вървят добре, трябва да проверите дали всички инструменти в оркестъра са наистина добре настроени. Трябва да дадете на тялото всички есенциални вещества и да премахнете това което му пречи (празните въглехидрати).

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват