Таблиците за хранителните стойности са глупост!

Моля, позволете ми да ви обясня, скъпи читателю, защо таблиците на хранителните стоки трябва да се използват с голямо внимание.

 

Отново и отново ще откриете изброени различни храни и зад тях - колко витамини или минерали се съдържат в тези храни. Моля, бъдете внимателни!

 

 

 

Пример: Ябълка и Витамин С. Разбира се, тук има доста особености, които трябва да бъдат взети под предвид.

 

  • Според хранителната таблица на GU (GU‐Nährwerttabelle) една ябълка съдържа 12 mg Витамин С/100 грама.

     

  • във Fokus (април 2002 г.) можете да намерите информация, че прясно откъсната ябълка съдържа 30 mg Витамин С/100 грама.

     

  • Но всъщност не купувате ябълката от дървото, а от пазара или още по лошо от Калфланд или Лидъл. И там има само 12, ако нямате късмет 8 mg/100 грама (измерено!).

     

  • и я консумирайте дни по-късно с 2 mg/100 грама.

 

 

 

Разбирате ли? Всички тези данни са изключително неясни. Те се различават 15 пъти и, разбира се, това може да бъде решаващо за живота ВИ. Може. Но определено е от решаващо значение за качеството на живота ви - ако разбирате разликата.

 

Всички можем да живеем много добре с малко минерали и витамини. Можем да се движим с бастун на 50 години, да се пенсионираме на 60 и да умрем на 70. Това е доста често срещано явление в България.

 

Но можете също така да препускате през живота с много повече жизненоважни вещества, а именно 10-15 пъти повече (вж. примера с ябълката), свежи и жизнени... като всеки елен. И точно това искам да ви обясня отново и отново.

 

 

Важно: Не е решаващо какво съдържа ябълката, не е решаващо колко ябълки ядете, решаващо е какво може да се измери в кръвта ВИ. Какво наистина получава вашата телесна клетка. Това е единствената истина. И трябва да имате от всеки минерал, от всеки витамин.

 

Точно за това винаги ви казвам, не гадайте, а измерете. Това вече се случва и в България. Всички есенциални вещества, всички витамини, минерали, аминокиселини, мастни киселини могат да бъдат ИЗМЕРЕНИ!!!

Измерени. ЗА ВАС. Благодарение на Германо-Български Лаборатории Зинвест това вече е Възможно!!!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват