Увреждане на нервите от пръскани зеленчуци!

Инсектицидите са отрови. Те действат върху нервните клетки на насекомите и по този начин ги унищожават. Добре е за фермери и овощари. Инсектицидите, т.е. отровите, предпазват зелето или черешите от вредители. Лошо за пчелите, които също са засегнати. Добре. Хубаво. Е, да: не е хубаво. Но трябва ли и тук да започвате с негативна нотка? Mea culpa. Затова нека поговорим за нещо по-хубаво. За вашите деца. Малките момченца... често са с лош късмет. Съжалявам, но не мога да избегна фактите:

 

Инсектицидите парализират и човешките нервни клетки.

 

Това може да е вашето дете...

 

Учени от университетите в Тюбинген и Констанц са изследвали въздействието на определен инсектицид върху човешки нервни клетки. Въпросните вещества са Неоникотиноиди. Те са НАЙ-ШИРОКО ИЗПОЛЗВАНИТЕ СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИ В СВЕТА!

 

През 2018 г. ЕС забрани три продукта, съдържащи Неоникотиноиди за употреба на открито - заради пчелите. С други думи, продуктите все още са разрешени в оранжериите. Спрете, поемете дълбоко въздух. Следва: Знаете ли колко зеленчуци узряват в оранжерии? Южна Испания е осеяна с тунели от фолио. Километри! Един от най-важният клиент е България. Инсектицидът е открит и върху ябълки от Южна Америка, както и върху други вносни плодове и зеленчуци (Кауфланд, Лидъл !!!). ЧУДО!

 

Средностатистическият човек поглъща толкова много инсектициди в храната си, че те могат да причинят увреждане на нервите.

 

Учените не са измерили това директно, а са го установили чрез изчисление на модел.

 

Основа за изчисленията им са наблюденията им върху клетъчни култури. В крайна сметка нека погледнем обективно. Живи нервни клетки са изложени на различни концентрации на инсектицида. След това учените изследват сигналните функции на клетките. Те откриват, че не само самият инсектицид, но и продуктите от разграждането му увреждат нервните клетки. Продуктите на разграждане се образуват по естествен път в човешкото тяло при поглъщане на инсектицида.

 

Първоначално нервните клетки показват свръхвъзбуда. След това те почти не реагират. Те са парализирани.

 

Все още не е ясно какво въздействие оказва това върху мозъчните клетки, върху организма и психиката на хората. Проучването е съвсем ново (2021 г.). Не е ясно също така как инсектицидът и продуктите от разграждането му влияят върху развитието на мозъка на неродените деца. (Е, познайте какво). За мен обаче едно нещо е ясно като бял ден:

 

Парализираните нервни клетки не могат да бъдат здрави.

 

Няма да чакам резултати от допълнителни изследвания. Предпочитам да ям необработени зеленчуци, за предпочитане от собствената ми градина. Точно затова се върнах в България и си търся къща на село с 2 декара двор! Ако имате предложения, моля пишете ми! Още веднъж: не говорете, а действайте. Името ми не е Джеймс Бонд. Уви. Предполагам, че живееш само веднъж. Уви.

 

И не забравяйте, здравето на вашите деца е ВАША отговорност и силата е във ВАШИТЕ ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: https://www.scinexx.de/news/medizin/neonicotinoide-abbauprodukt-schaedigt-auch-menschliche-nervenzellen/

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват