Ужасяващи мисли!

Кой не познава този вътрешен диалог? Собственият ни вътрешен глас, който ни говори непрестанно. Индианците го наричат "маймунско бърборене". Американците го наричат "awfulizing" - превръщане на ужасните мисли във все по-ужасни. Обикновено това се случва, когато сме насаме със себе си, т.е. не сме разсеяни. Глупавото е, че мислите винаги са в ход. Дори когато не им обръщаме внимание. Те влияят незабелязано върху начина ни на мислене.

 

Трябва да знаем две неща за това: Ако повишим нивото на Серотонин в мозъка с много Триптофан, Витамини от група В и Фолиева киселина, вътрешният тон се променя - от по-скоро негативен към позитивен.

Забележка: Ако постоянно мислите негативно, със сигурност имате твърде малко Серотонин.

 

Второ, медитацията може да спре вътрешния диалог. Не е задължително да седнете на черешова възглавничка и да кажете "ом". Можете да включите медитацията в ежедневието си. Например: концентрирайте се изцяло върху дишането си или, когато карате колело, винаги обръщайте внимание на левия (или десния) си крак и мислете "и ляво, и ляво, и ляво..." при всяко завъртане на педала. Това звучи глупаво, но едно е сигурно: с това упражнение гарантирано няма да обръщате внимание на вътрешния си диалог. По този начин можете да отпуснете мозъка си чрез тялото. А, когато в играта се включи още повече Серотонин, накрая ужасяващото се превръща в красиво...

 

 

И не забравяйте, здравето е лизна отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Послепис: ВИЕ сами трябва да се погрижите за снабдяването на тялото с есенциални вещества! Защото без тях, няма позитивно мислене! Надявам се, че разбрахте? Ние хората, имаме нужда от витамини, минерали, микро елементи и аминокиселини (незаменими, есенциални вещества) за да сме позитивни и щастливи, а не от антидепресанти!!!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват