Фармацевтичната индустрия, Инфаркта и борбата срещу витамините!

Докато четях Андреас Йоп (Andreas Jopp), един от най-добрите експерти по витамини в Германия. В една от своите изключително интересни брошури "Аминокиселини и хормони в терапията на ХИВ, попаднах на хубаво резюме на американските (а не на българските!) изследвания върху витамините и инфарктите. Сърдечен удар. Все още е най-честата причина за смърт в България (не е Корона!). Добре. Съществува ли действително средство, което да блокира сърдечните пристъпи? Текстът е написан толкова елегантно, че го предавам дословно:

 

Проучването MONICA на Световната здравна организация (СЗО), в което участваха 16 европейски държави, стигна до тези резултати: В 87% от случаите рискът от инфаркт може да се свърже с твърде ниските нива на Витамини Е и С в кръвта. Допълнителни проучвания показват, че ниското съдържание на Витамин С и Бета-каротин в кръвта води до 4,2-кратно увеличение на риска от инсулт.

 

Две Харвардски проучвания, проведени върху 87 000 медицински сестри в продължение на осем години и върху 40 000 лекари, показват: рискът от сърдечносъдови заболявания може да бъде намален с 41%, ако се приемат 100 до 200 mg Витамин Е дневно. Приемът на повече от 200 mg Витамин Е показва най-добро намаляване на риска. Смъртността се намалява с около 34%.

 

Проучване с 2200 пациенти от Университета в Кеймбридж, оценено през 1996 г., показва, че рискът от нов инфаркт при вече съществуващо сърдечно заболяване може да бъде намален със 75% с 400-800 mg Витамин Е. Тези проучвания поставят Витамин Е в центъра на вниманието. Тези проучвания поставят Витамин Е в центъра на терапевтичните интервенции за намаляване на риска от сърдечен удар. Те не оставят нищо желано по отношение на периода на наблюдение, броя на пациентите, центъра на изследване или мястото на публикуване.

 

Според оценка, направена за правителството на САЩ (проучване Practon), допълнителният прием на Витамини С и Е може да спести 8 милиарда щатски долара от сърдечносъдови заболявания. Витамините не са алтернативна медицина, а действат по научно доказан начин и следователно са част от конвенционалната медицина.

 

Тези факти са установени още през 2000 г. Така пациентите със сърдечни заболявания могат да предотвратят сърдечен удар със 75%. С Витамин Е. Как мислите, какво мислят шефовете на големите фармацевтични компании, които продават лекарства за понижаване на холестерола за милиарди долари годишно. За сърдечни пристъпи. С много по-лоши резултати. Знам какво правят: Те инвестират пари. В проучванията на паниката. В научната Конгреси. Със журналисти, които раздуват паниката!

 

Може би вече имате представа защо през последните години сте чели толкова странно негативни коментари за витамините. Резултати от странни изследвания, които дори средностатистически студент по медицина може да прозре.

 

Нека да преговорим: Сърдечните заболявания могат да бъдат намалени със 75%, ако добавим

 

А какво ще стане ако добавим и всички останали есенциални вещества + всекидневно движение? Сърдечните заболявания ще намалеят може би с 99%!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Източник: Andreas Jopp, „Aminosäuren und Hormone in der HIV-Therapie“.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват