Фармацевтични лекарства могат да бъдат фатални! (!!!)

Познато. В зависимост от източника чета за до 300 000 смъртни случая годишно в САЩ. Причината е лекарства. В зависимост от източника отравянето с фармацевтични лекарства е третата или дори най-честата причина за смърт в САЩ.

 

Това са факти, които са качествено верни. Въпреки че броят им може да варира. Защо това е така? Защо (със сигурност не нарочно) се поставяме един друг в гроба? Един от възможните отговори може да бъде намерен в молекулярната генетика.

 

Съществува ген, наречен CYP2 D6. Ген, който играе решаваща роля в детоксикацията на химикали, но също и на медикаментите.

 

Този ген се среща в повече от три копия при някои хора, т.е. често. Такива хора "детоксикират" лекарствата толкова бързо, че често няма никакъв ефект. Никакъв ефект! Помислете за момент!

 

При други хора този ген напълно отсъства. Такъв е случаят с около 10% от западното население. В резултат на това "нормалните" дози лекарства водят до отравяне (Bauer (2003), DÄ 100: A1654 sowie Maier (2008) Eur Arch Psychiatrie Clin Neurosci 258:12).

 

Ако тези научни факти бяха известни на личния ви лекари, край със спокойните нощи. Край със спокойния сън. Те не биха се осмелили да предписват повече безразборно медикаменти.

 

За щастие те не знаят за това!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

Вие решавате дали да вземете фармацевтични лекарства! (!!!)

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват