Хранителни добавки за деца?

Въпросът, който ми задавате постоянно е: Нуждаят ли се децата от витамини, минерали, Омега 3, аминокиселини (хранителни добавки)? Моят отговор би трябвало да бъде: Не. - Ако реалността не беше различна. Често се наблюдава недостиг на калций, йод, цинк, селен, магнезий, Витамин D, Витамин С, Фолиева киселина, витамини от група В и важни незаменими аминокиселини, които всъщност трябва да се покриват от храната. Акцентът е върху "всъщност".

 

Тостът, нутелата, вафлите, солетите, макароните, пицата, плодовите млека, пържените картофи и пилешките хапки са добри само в рекламата. Те са мъртви, индустриални храна, а не жива и пълна с есенциални вещества храна. Мъртвите храната само ви засища. От друга страна, живата храната ви засища и ви дава жизненост. Децата имат 4 пъти по-висок праг на сладост. Това означава, че храната трябва да има 4 пъти по-сладък вкус за децата, отколкото за възрастните, за да я възприемат като сладка. Индустрията знае това. Ето защо "здравословните" детски кисели млека са толкова подсладени, че възрастните ги намират за отвратителни. Колкото по-рано децата попаднат в този сладък капан, толкова по-малко харесват храната, която е естествен източник на важни, есенциални вещества.

 

Това е причината, поради която и без това ниските минимални количества често не се достигат при проучванията.

Ако децата се развиват добре и растат, справят се добре в училище и в спорта, може да се предположи, че снабдяването с есенциални вещества е поне достатъчно, дори и без измерване.

 

Ако децата не растат, често има недостиг на аминокиселините Лизин и/или Аргинин - и двете ключови аминокиселини за производството на хормона на растежа. В случаите на слаба концентрация (ADD/ADHD) често липсват Фолиева киселина, витамини от група В или Цинк. През зимните месеци кожата няма възможност да произвежда достатъчно Витамин D за калциевия баланс и костния метаболизъм. Ето защо родителите трябва да се уверят, че децата им се хранят с храна, богата на протеини, с ниско съдържание на захар и с възможно най-малко преработени храни. Най-често срещаната грешка при храненето на децата: твърде много тестени изделия и твърде малко зеленчуци. Тогава добавките стават неизбежни!

 

Всеки ден получавам благодарности и обратна връзка от родители, които са добавили Vitamineral 32, Витамин Д и Витамин С към храненето на децата си. Vitamineral 32 е уникална хранителна добавка, която съдържа всички витамини, минерали, микроелементи и някои аминокиселини нужни на ВАШЕТО дете за да бъде то здраво! (!!!)

 

 

И не забравяйте, здравето на ВАШИТЕ деца е ВАША отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват