Чудното оръжие СЕЛЕН!

Всеки път, когато разглеждам литературата за селен (междувременно над 20 000 научни статии), намирам нещо ново. Удивително. Лично аз ставам винаги много неспокоен. Искам да поясня и поставя позитивното на преден план, а именно:

 

Селена помага!

 

 

Той ни помага особено добре, защото ние автоматично имаме много ниски нива на селен в кръвта. В България селена е в дефицит (моля не пишете глупави коментари и не искайте доказателства от мен! Просто измерете селена в кръвта си и сами ще си докажете!!!). И ако дадете вещество, което очевидно липсва, тогава вие го оптимизирате. И наистина може да очаквате помощ, изцеление и дори чудеса! И те всъщност се случват.

 

Първия ми контакт със селена доведе до счупена кухненска маса. Явно селена беше активирал мен – и жена ми – извънредно, как да го опиша :)

 

Селена има детокс ефект (умората и липсата на енергия изчезват) и той активира щитовидната жлеза (Т4 става Т3).

 

Звучи ви твърде банално. Хубаво. Тогава нека да разгледаме най–често срещания рак при мъжете, рак на простатата. Той е втората водеща причина за смърт на мъжете от рак в САЩ. Знаете ли?

 

Ракът на простата е излишен!

 

 

Мъжете просто не знаят. Всички може би са чели за чудното оръжие Витамин Д. Което грубо казано предотвратява появата на половината от всички видове рак на дебелото черво и половината от всички видове рак на гърдата. Ако разбира се, имате достатъчно Витамин Д в тялото си.

 

Де да имахте!

 

Вие сами не мислите за това, отговорните специалисти, наречени лекари, не ви казват ...! Да, да. Кога за последно Ви беше измерено рутинно нивото на Витамин Д в кръвта? А на СЕЛЕНА???!!! Аз ще Ви отговоря – НИКОГА!

 

974 урологично здрави мъже са получавали 200 µg селен дневно в продължение на 4,5 години (double-blind, placebo-controlled – метода на изследване), честотата на рак на простатата е била намалена с

 

63 ПРОЦЕНТА.

 

Това беше. Повече не исках да ви казвам. И все пак ако погледнете по–внимателно и изберем само пациенти с първоначална PSA стойност по–малка от 4 mg / ml (тоест напълно нормални), ракът на простата е бил предотвратен с 74% само за две години.

 

И така, защо все още говорим за рак на простата? Защо лекарите оставят мъжете да страдат и да умират? Ако тук в едно

 

Double-blind

Placebo-controlled

Изследване с огромна точност

 

 

е показано, че селенът практически може да унищожи рака на простата.

 

 

Научното изследване е пълно с интересни малки неща. Може ли да споделя някои с вас?

 

  • Средното ниво на селен в кръвта на хората живеещи на източния бряг на САЩ е 115 ng / ml. В изследването е определено като изключително ниско!

  • След приложените 200 µg селен, нивото се повишава до около 190 ng / ml ( със сигурност, скъпи читатели никой от вас няма такава концентрация в кръвта). Над тази концентрация селена се превръща в оръжие срещу рака!

  • Те наричат това ниво „адекватния минимум“. В някои щати в САЩ хората са изследвани рутинно и нивото на селен е вдигнато до тази стойност.

  • Само да напомня: средното ниво в САЩ 160 ng / ml, в Канада 190 ng / ml, в Гватемала 240 ng / ml. Даните са от СЗО.

 

А сега попитайте личния си лекар или по–добре високо образования професор, доцент, доктор онколог каква трябва да е стойността на селена в кръвта. Какъв отговор ще получите? Чисто неразбиране на въпроса! Чисто невежество! И сега ми идва да крещя! ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

 

Това научно изследване е безценно! То ни дава толкова много информация. Например, че ако изходното ниво на селена е под 106 ng / ml, рака на простатата е предотвратен при 92% от случаите. Напълно унищожен! Зад това стои очевидния принцип: Ако в началото имате много малко от спасяващото, лечебно вещество, тогава приемането на това вещество под формата на хранителна добавка помага особено силно!

 

Това вероятно би трябвало да се отнася за всички хранителни добавки. От друга страна, обяснява защо други проучвания със селен не са показали благоприятни резултати. Първоначалните стойности на селена са били много под 115 ng / ml. А както разбрахме стойността трябва да е доста по–висока за да има противораков ефект. Независимо от това се правят такива изследвания. Аз им викам скрап изследвания!

 

Заключение: селенът помага. Селенът помага феноменално. Нищо чудно, че професор, доктор Детлев Тило–Кьорнер (Detlev Thilo-Körner) посвети целия си живот на този метал.

 

Послепис: Селенът също има удивителен ефект при рака на дебелото черво, рак на белия дроб, при всички видове рак. Той е чудодейно хапче срещу рак!

 

Послепис II: Вашият онколог предписа ли ви селен? 200 µg дневно? Направи ли го? Защо не? Питайте го!

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Източник: Brit J Urol (1998), 81, 730.

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват