Чудото на биохимията!

Знаете ли че, вашата жизнена енергия не се появява просто така във вашето тяло. Тя се произвежда от митохондриите. Те са енергийните централи на всяка клетка.

 

В тези енергийни централи се произвежда АТФ (аденозинтрифосфат), непрекъснато, всяка секунда. Практически АТФ не може да бъде съхранявано в тялото, затова централите трябва да работят непрекъснато, постоянно. При някои хора енергийните централи са по-ефективни, а при други не чак толкова.

 

Вие със сигурност познавате хора, който не са толкова енергични, постоянно са уморени, изтощени, без мотивация и депресирани. А може би разпознавате себе си?

 

Рядко си давате сметка, че подобни неща не са свързани с вашия сешоар, а с лошото функциониране на вашите енергийни централи. Митохондриите!

 

Енергията се произвежда в така наречената дихателна верига. Представете си низ от перли: отляво се вкарват въглехидрати или мазнини, а от дясно излиза АТФ. Чиста енергия и то непрекъснато.

 

Поне така се надяваме! Надяваме? Какво имам предвид: за да работи дихателната верига и трябват определени вещества. И сега става вълнуващо! На нея не и трябват: бета-блокери (кръвно), статини (холестерин), таблетки за кръвна захар, лекарства за мигрена, болкоуспокояващи, химиотерапия или лъчитерапия, а

 

есенциални вещества като витамин В1, В2, В3, В12, магнезий, желязо, алфа-липоева киселина....... и

 

УБИКВИНОЛ (Ubiquinol).

 

Така, това е биоактивният Q10. Позволявате ли да подчертая? Q10 става активен само когато има достатъчно налично количество цинк и селен в тялото! О! Дали при вас е достатъчно? Вашият личен доктор може да го измери.

 

В българските почви селенът е дефицит, вече е изчерпан. Относно цинка, тялото го изразходва постоянно, чували сте. И при най-малката инфекция нивата на цинка падат драстично. Той е есенциален и трябва да се приема всекидневно. На практика и двата минерала ви липсват! Когато двете вещества липсват неактивната форма на Q10, Ubiquinon не може да се превърне в биоактивната форма на Q10 UBIQUINOL.

 

И сега ще ме попитате: Защо ни занимаваш с тези сложни биохимични процеси? Ние не сме химици! Да, но сте хора, които искат да скочат от леглото свежи и пълни с енергия рано сутринната. И да не забравяме нещо изключително важно, раковите клетки са клетки с изключени енергийни централи. Митохондриите при раковите клетки не работят. О! (повече информация статията: Гладуване срещу рак!).

 

След като беше разбрано, че Ubiquinol е един от ключовете за производството на енергия, бяха направени прости опити:

 

на болни хора, на които конвенционалната медицина не може да помогне,беше дадено Ubiquinol. Това беше направено от чисто биохимични гледна точка, за да имат малко повече енергия. Но резултатите били поразителни. Прилагането само на Ubiquinol, довело до значително подобрение на здравето на тези хора!

 

Има редици заболявания при които след добавяне на Q10 здравословното състояние на пациентите се подобрява значително. Например:

  • Рак

  • Заболявания на сърдечно съдовата система

  • Неврологични заболявания

  • Нарушена обмяна на веществата, диабет

  • и много други............

 

Q10 или по-добре казано Ubiquinol започва да действа като производител на енергия и ловец на свободни радикали, когато концентрацията в кръвта надвиши 2.5 мг/л.

 

 

Нали разбрахте, Q10 е чисто биохимично лекарство, без странични ефекти! И сега би трябвало да си мислите: Защо не опитам? И тогава, може и да стане чудо! Кой знае :)

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

https://zavinagizdrav.bg/

 

Източник: Die Naturheilkunde“ 3/2020 (немско списание)

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват