3-те най-често срещани грешки при употребата на хранителни добавки!

Първото погрешно схващане е, че нямаме нужда от хранителни добавки. Днес в храната ни се съдържа всичко. Това казват лекарите и нашите политици. Но аз измервам запасите на хората от тези важни вещества вече повече от 5 години. Случаите в, които всичко е било в перфектна концентрация мога да преброя на пръстите на едната си ръка. Разбира се, вие не сте болни, ако дадено вещество е налично само на 70% вместо на 100%. Но и вие не сте съвсем здрави.

 

На второ място, хората приемат добавките в дозата, която са прочели на опаковката. Запомнете: на опаковката е законната препоръка, а не препоръчителна терапевтична доза. От терапевтична гледна точка обаче, човек често се нуждае от много повече, отколкото е "позволено" от закона.

 

Трето, необходимата доза може да варира значително при различните хора. Големи или малки, дебели или тънки, в зависимост от състоянието на метаболизма, чревната флора и храносмилането, дозата трябва да бъде различна. Ето защо измерването и целенасоченото дозиране е и остава идеалният начин. Особено когато има натиск от страдание. При някой хора дори е добре дефицитите да бъдат попълнени чрез инфузия така ,че те бързо да възвърнат старата си форма.

 

Разбира се, би било желателно да можем да си набавяме всички необходими вещества от храната. Това е първоначалният замисъл на природата. Но преди всичко качеството на храната ни се е променило. Второ, количеството калории, от които се нуждаем, е намаляло повече от два пъти през последните 100 години. Идеята, че можем да си набавим 100% от жизненоважните вещества с 50% от храната, е илюзорна.

 

Надявам се, че тази информация ще ви бъде полезна и ще ви помогне да осъзнаете каква е истината.

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват