Как по естествен начин да направим Детоксикация?!

 

Детоксикацията е важна, но рядко разглеждана тема в медицината. Важно е да знаете: Повечето токсични вещества, като например тежките метали, са мастноразтворими. Това означава, че те рядко се движат свободно в кръвта и поради това е трудно да бъдат измерени. Токсините се складират в мастната тъкан. Оттам те се освобождават отново ефективно само когато няма нетен приток на хранителни вещества в мастната клетка. Това означава, че само когато гладувате, токсините могат да бъдат наистина мобилизирани.

 

И след това идва втората важна стъпка: Mастноразтворимите токсини трябва да бъдат направени водопропускливи, за да не изчезнат отново в следващата мастна клетка. За тази цел са необходими така наречените Хелати, като например Селен. Той покрива токсините, за да могат да бъдат изхвърлени през бъбреците и да не се появят никога повече. Според мен нивото на Селен в кръвта трябва да бъде между 150 и 250 µg/l. В нашите географски ширини обикновено измервам нива под 100 µg/l поради бедните на Селен почви. Ето защо съветвам да добавяте поне 200-400 µg Селен дневно. Аз лично приемам между 400-800 µg дневно!

 

Освен това, добре познатите антиоксиданти като Витамин С и Витамин Е във високи дози помагат. По време на детоксикацията в тялото се отелят много свободни радикали и тук се намесват антиоксидантите. Те неутрализират свободните радикали.

(Въглехидратното) гладуване, периодичното гладуване и пиенето на много течности подпомагат процеса на детоксикация.

 

Практическа рецепта за детоксикация?

14 дневна програма:

  1. Периодично гладуване 16 часа глад, през останалите 8 можете да се хранител.

  2. Ниско въглехидратна диета.

  3. 2х2 Селен + Витамин С forever young – клик....

  4. 2х2 Витамин Е Tокотриеноли forever young – клик....

  5. Движение

  6. 3 литра вода дневно.

 

Дали да го направите? Решете сами!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват