Подкиселяване - коварната болест!

 

Често неразпозната причина за хронични заболявания е свръхкиселинността на организма. Самият вие не забелязвате този процес, а само болестите, които възникват в резултат на него. Много натуропати са убедени, че почти всички заболявания се развиват в киселинна среда: От остеоартрит и хронични възпаления до високо кръвно налягане и рак.

 

Основната причина за ацидоза е захарта. Запомнете: Захарта ви подкиселява. Но това не означава само домашна захар. В крайна сметка всички въглехидрати се метаболизират като захар. Безалкохолните напитки, алкохолът, кафето и др. също допринасят за подкиселяването.

Диетата с преобладаващо растителна храна е алкалообразуваща и по този начин обезкисляваща. Многото вода и физическите упражнения допринасят за обезкисляването.

 

Можете да измерите стойността на рН в урината си със специални тест-стикове. Сутрин урината винаги е кисела, защото бъбреците активно отделят киселина, особено през нощта. Следователно киселата сутрешна урина не е непременно признак на хронична ацидоза. През деня урината трябва да стане поне леко алкална - в противен случай вече сте попаднали незабелязано в капана на киселините.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват