Прегаряне, Депресия - възможно най-просто....

Както почти винаги, тази новина е за най-простия възможен изход. За решението на вашите проблеми. И не е задължително да става дума за биохимични обяснения, формули, сложни съотношения ..... Моля, оставете това на изследователите в лабораториите. Ние тук, практичните хора, сме ДЛЪЖНИ да помогнем незабавно и сега, според закона.

 

Да започваме:

 

"Не мога да издържам повече." "Чувствам се емоционално и физически изтощен." "Всяко телефонно обаждане ме натоварва." "Уикендите или празниците не са достатъчни, за да се възстановя". Ето как ми описвате своето Прегаряне. След това обикновено следва Депресия!

 

Случвало ли ВИ се е да изпаднете в тежка депресия?

 

Имате нужда от помощ? За предпочитане в черно и бяло. Какво трябва да измерите? Три ключови стойности и откривате:

 

  • твърде високи нива на Кортизол

     

  • следователно ниски нива на Тестостерон

     

  • катастрофална Аминограма

 

Аминограмата е ключът към успеха. Най-лесният и на практика винаги успешен начин да се преборите с Прегарянето, Депресията и Паник атаките: Позволете на всяка една незаменима аминокиселина да... ПРЕВИШИ горната граница! Едва ли някой от вас досега наистина е взел това на сериозно. Непростимо!

 

Но нека да останем при Кортизола. Хормонът на стреса, който (важно!!!) при продължителен стрес спада от твърде висок до нисък, твърде нисък. Често той се тълкува погрешно като идеален. Но той отразява само "изтощените надбъбречни жлези". На моя език това означава: "Организмът ви дори не може да произвежда достатъчно Кортизол. То е в края на силите си!"

 

Защото:

 

При остър стрес нивата на Кортизол се повишават. Това е алармата на организма. Кръвното налягане се повишава, сърцето бие по-бързо. И след това следват две решаващи реакции на метаболизма ВИ:

 

  • Глюкозата се освобождава в кръвта, за да осигури спешно необходимата енергия (бягство от саблезъб тигър). Клетките започват да произвеждат енергия от глюкозата. За съжаление, в този процес се образуват много свободни радикали. Води до хронични възпалителни реакции.

     

    Което ни връща към темата. Депресията вече се разглежда и като възпаление в мозъка.

     

  • И тогава: Кортизолът забавя, спира обмяната на белтъчините. Високият Кортизол има катаболен ефект, т.е. разгражда протеините. На практика това означава, че синтезът на невротрансмитери в мозъка ви се разбалансира. В превод: Стресът разболява мозъка.

     

  • Индуцираното от Кортизола разграждане на протеините води до страдание на всяка една клетка в тялото ви: Това се регистрира от мозъка ВИ, който непрекъснато събира съобщения за състоянието на организма. Въз основа на тези съобщения мозъкът генерира настроението ВИ!

     

    Ако мускулите съобщават за нарастваща слабост (катаболизъм), мозъкът превръща това съобщение в лошо настроение.

     

    Ако имунната система съобщи за прекомерно изтощение (катаболизъм!), настроението се понижава още повече.

     

 

Резултат: Прегаряне, Депресия, Паник атаки. Чувство на пълно изтощение. Съвсем прозрачен, прост и запомнящ се мисловен кръг ...

 

Практическа помощ?

 

  • Оптимална Аминограма. Моля, разберете най-накрая значението на думата "оптимална". Животът започва над горната граница на референтните стойности. Има се предвид незаменимите аминокиселини.

     

  • Намаляване на стреса. По този начин се понижава повишеният Кортизол, увеличава се пониженият Тестостерон, вашият хормон на желанието. А как става намаляването на стреса?

     

  • Дълго бавно бягане. Дълго означава дълго! И медитация. Ежедневно. Напълно автоматизирана.

 

Щастлив е този, който е подготвен за евентуално Прегаряне. Някой, който вече бяга маратони, който вече медитира рефлекторно всеки ден. Той може да включат тази програма по всяко време - в спешен случай!

 

Тази идея за "подготвеност" е много близка до сърцето ми. Тоест да практикувам бягане и медитация от ранна възраст. За да можеш, когато животът те застигне, да му извикаш с лекота.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Ако ВИ е нужна структурирана помощ за да се справените с Прегарянето, Депресията и Паник атаките може да се свържете с мен – клик....

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват