Как да предотвратим клетъчната смърт?!

Обичаме да си мислим, че сме нещо специално. Но ние сме съставени от банални атоми и молекули - точно както всичко останало. Тези атоми и молекули имат електронни облаци. И тези облаци могат да бъдат наситени или не. Няма нищо друго. Наситени означава, че не им липсва електрон и те оставят другите атоми и молекули на мира. Ненаситени означава, че те реагират като "свободни радикали" с други атоми и молекули, за да запълнят собственото си празно пространство. За учените това е нормално мислене. За лекарите...? (!!!)

 

Тази игра на електронни облаци се нарича химия. Откакто Далтън, Томсън, Ръдърфорд, Бор и накрая Шрьодингер я откриват стъпка по стъпка, тя описва живота ни напълно.

 

Как да предотвратим клетъчната смърт?!

 

Може би сте чували и виждали, че когато стане дума за свободните радикали, почти всички лекари веднага свалят очилата си: Просто попитайте личния си лекар. Той обикновено знае много за таблетките, но почти нищо за молекулярната медицина, т.е. за молекулите на ВАШЕТО тяло ....

 

За щастие винаги има учени, които искат да разберат какво точно се случва. Д-р Маркус Конрад (Markus Conrad) от Института по клинична молекулярна биология и генетика на туморите към Център Хелмхолц в Мюнхен (Helmholtz Zentrum München) е един от тези учени.

 

Той изследва тайната на така наречената "клетъчна смърт". За да се намерят начини за предотвратяване на тази клетъчна смърт.

 

"Известната причина – обясн д-р Конрад - за остри и хронични дегенеративни заболявания като Инсулт, Артериосклероза, диабет, Алцхаймер и Паркинсон е силното натрупване на реактивни кислородни видове (ROS) с едновременното намаляване на концентрацията на собствения антиоксидант на организма ГЛУТАТИОН." (Helmholtz Zentrum München, 2008 г.).

 

Изписвам думата "причина" с удебелен шрифт, защото това чисто и ясно твърдение не може да бъде достатъчно подчертано. Всички обичайни заболявания се основават на дисбаланс между агресивните свободни радикали и защитния механизъм - антиоксидантите.

 

Конрад успява да покаже, че оксидативният стрес, т.е. свободните радикали, водят директно до клетъчна смърт, когато Глутатионът е отстранен. Той завършва с изречение, което можете да напишете в готварската си книга:

 

"Интересно е, че Витамин Е напълно предотвратява клетъчната смърт."

 

Напълно предотвратено! С Витамин Е. С нещо толкова незначително. Както вече знаете, той предотвратява инфарктите два пъти по-добре от известните и изключително скъпи статини - лекарствата за понижаване на холестерола. Тези факти са доказани и известни. Разбира се, фармацевтичната индустрия ще направи всичко възможно, за да направи превъзходния ефект на Витамин Е широко известен. В него няма пари! Повече по темата: Фармацевтичната индустрия, Инфаркта и борбата срещу витамините! (КЛИК....) Статията заради, която Фейсбук ме блокира и премахна всички мой публикации! Не я четете, тази информация трябва да остане тайна! (!!!)

 

Клетъчна смърт? Вие не искат това? Следователно направете това, което правя аз: приемайте Витамин Е и Глутатион всеки ден.

 

Пояснение: Глутатионът е комбинация от три аминокиселини (какво друго), те ще бъде разграден от стомашната киселина. След това внимателният ми метаболизъм сглобява отново трите отделни аминокиселини в кръвта. Така се получава Глутатиона. Важното в случая е наличността на аминокиселини! Тук става въпрос за незаменими, есенциални вещества. Вещества, които трябва да бъдат вкарани отвън, ИЗЯДЕНИ!

 

 

И тук пак идва най-трудния момента, момента с действието! Затова обичам да казвам:

 

Здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват