За (не)смисъла на витамините!

Витамините са еликсир на живота. Въпреки това много общопрактикуващи лекари пренебрегват редовното тяхната сила и не изследват нивата на витамините в кръвта на пациентите си.

 

Думата витамин съдържа думата Vita - живот. Втората част на думата идва от Amin, т.е. азотно съединение, тъй като в миналото погрешно се е смятало, че всички витамини са азотни съединения. Ако липсва само един витамин в нашето тяло, ние сме мъртви. Ето защо витамините са абсолютно необходими вещества. Ако имате недостиг на един или повече витамини, не сте веднага мъртви, но не сте толкова жизнени, колкото бихте могли да бъдете.

 

За съжаление витамините са „доведеното дете„ в конвенционалната медицина. "Всички имаме достатъчно витамини." "Витамините правят само скъпа урина." Толкова много общопрактикуващи лекари вярват и спорят. Ето защо витамините никога не се измерват, та дори да се добавят. И все пак за откриването на почти всеки витамин е присъдена Нобелова награда, тъй като това винаги са били революционни открития. Единствено пеницилинът успява да получи Нобелова награда от лекарствата.

 

Знаете ли защо лекарите не лекуват с витамини? Защото, за разлика от лекарствата, витамините не могат да бъдат патентовани. Въпреки това витамините почти винаги действат многократно по-добре от лекарствата - и без странични ефекти. Пример: Независимата Американска асоциация по сърдечни заболявания (American Heart Association) заявява, че Витамин Е в достатъчно високи дози намалява риска от инфаркт и инсулт по-ефективно от фармакологичните средства за намаляване на холестерина в кръвта (статини). В цифри това означава: При дневна доза витамин Е между 400 и 800 наномола на литър (I.E) броят на сърдечните пристъпи намалява със 77%. Ако се интересувате с колко се намалява рискът от инфаркт за същия период със статините, това би ви изумило! Искате ли да ви кажа? Само 1,8%!

 

Съотношението се обръща и в случаите на странични ефекти: Те не се появяват при употребата на витамин Е в тази доза. При статините ситуацията е различна: Мускулни болки, разграждане на мускулите, увреждане на бъбреците, диабет, нарушения на потентността, глаукома и екзема - и това са само най-често срещаните. И все пак: германските здравни каси харчат пет милиарда евро годишно за статини. Витамините - дори ако са предписани от лекар - рядко се плащат от здравните каси (На моят син бяха изписани витамини от главния доктор на болницата в която ходихме. Здравната каса плащаше всички фармацевтични лекарства, но категорично отказа да плати витамините!!! Също така отказа да плати и изследвания на есенциални вещества – витамини, минерали, аминокиселини!!!)

 

Селективен ефект!

 

Друг пример: Вливанията на високи дози витамин С действат по-добре срещу рака, отколкото повечето химиотерапевтични лекарства, но не се използват. Това би било твърде просто. Витамин С е по-ефективен от 30-те широко разпространени, силно токсични и изключително скъпи химиотерапевтични лекарства. Той убива селективно раковите клетки и оставя здравите клетки на мира. От друга страна, химиотерапевтичните лекарства причиняват съпътстващи увреждания на всички клетки, които се делят бързо - не само на раковите. Косопадът е най-често срещаният видим страничен ефект от химиотерапията, следван от увреждането на имунната система и лигавиците. Интересни статии по темата:

 

 

Разбира се, още по-добре е да укрепваме защитните сили и здравето на организма с витамини като превантивна мярка, така че болестите да нямат шанс от самото начало. Най-добрият начин за това е да се консумира естествена храна, т.е. храна, която не е термично обработена или е обработена само за кратко. Повече зеленчуци (понякога сурови) и по-малко плодове за закуска. Непознати витаминни бомби са суровите меса или рибата. От друга страна, не бива да очаквате много жизненост от дълго готвени, замразени, претоплени и пържени храни.

 

Тъй като тази тема е толкова важна, аз препоръчвам да бъдат измерени нивата на витамините в кръвта. След като определим точните стойности, препоръчвам повдигане нивата на липсващите витамини с витаминен препарат.

 

Защо да не предизвикате личният, лекуващ лекар с този въпрос? Какво да очаквате? Оживена дискусия и много пяна около устата! За сметка на вашето здраве!!! Прочете статията още няколко пъти и добре помислете над думите, изричани от вашият лекуващ лекар: "Всички имаме достатъчно витамини." "Витамините правят само скъпа урина." “Витамините хранят рака.“ Думи, които са отнели много човешко животи!!!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват