Нелечимо ли е Хашимото?!

 

Реших да напиша тази статия, защото много често получавам въпроси относно Щитовидната жлеза и по-специално Хашимото. Това изобщо не е чудно: В крайна сметка един на всеки десет души в света страда от проблеми с щитовидната жлеза. Много от тях страдат от автоимунното заболяване на Хашимото.

При болестта на Хашимото имунната система на организма се бори срещу щитовидната жлеза. Според конвенционалната медицина това е нелечимо заболяване. Терапевтично хормонът на щитовидната жлеза се дава под формата на таблетки в толкова високи дози, че собствената щитовидна жлеза спира да произвежда хормона. Това прави жлезата по-малка и така тя представлява по-малка мишена за имунната система. Така смята конвенционалната медицина!

 

Дотук всичко звучи много лошо! Кой би си помислил, че имунната система може да бъде нарушена и объркана от липса на жизненоважни вещества, лоша аминограма или микробиом (физиологична чревна флора), реактивиран вирус на Епщайн Бар (EBV), твърде много празни въглехидрати, алкохол, никотин, липса на физически упражнения или стрес? Между другото, това се отнася за ВСИЧКИ автоимунни заболявания. (!!!)

 

Ако разглеждате само Щитовидната жлеза, сте изправени пред нелечимо заболяване. Но ако лекувате целия човек, ще преживявате "чудесата" в медицината отново и отново. Защото болестта на Хашимото може да изчезне отново, противно на доктрината (пример за това е жена ми (!!!)). Разбира се, тук става ясно, че трябва да се направи нещо за лечението. Често причината е другаде. Кой би си помислил за червата, за неоткрит недостиг на жизненоважни вещества (витамини, минерали, аминокиселини) или за реактивиран вирус на Епщайн Бар (EBV), когато мисли за Щитовидната жлеза?

 

Както виждате, това не е лесно начинание и няма патентован лек за лечение на автоимунни заболявания. Но ако сте готови да направите нещо по въпроса, имате добри шансове и моята подкрепа.

 

Тук можете да намерите план за действие и да започнете от някаде.

 

 

И най-важното е: ЗДРАВЕТО Е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И СИЛАТА Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват