Как по естествен начин да разредим кръвта?!

За да бъде триото пълно, ето и днешните съвети за естествени средства за разреждане на кръвта. Изкуствените средства за разреждане на кръвта като Xarelto заливат медицинските вестници с реклами на цели страници. Това предполага, че тук се реализира много висока печалба. Ако видите обширни червеникаво-сини петна по ръцете или предмишниците на по-възрастни хора, това обикновено се дължи на тези лекарства.

 

Колкото и банално да звучи: най-естественото средство за разреждане на кръвта е голямото количество течности. И точно тук се крие проблемът: особено в напреднала възраст чувството за жажда намалява. Ето защо често се вижда под микроскопа кръв, гъста като сироп, при много възрастни пациенти. Разбираемо е, че тази кръв се съсирва по-бързо, тече по-зле и също така води до повишаване на кръвното налягане. Защото тогава сърцето трябва да генерира по-голямо налягане, за да изпомпва сиропа през съдовете.

Правило: 1 литър вода на 25 кг телесно тегло е идеален вариант. Тогава кръвта остава тънка.

 

Друго естествено средство за разреждане на кръвта са ценните Омега-3 мастни киселини. Ескимосите, които ядат много богата на Омега-3 тюленова мазнина, могат да имат същите червеникави петна по кожата си като хората, които приемат лекарства за разреждане на кръвта. Разликата тук обаче е, че кръвта на ескимосите е разредена по естествен начин, който не вреди на тяхното здраве.

Трябва да се уверим, че получаваме достатъчно Омега-3 в храната си (например мазна риба, ленено масло) или да приемаме Омега-3 като хранителна добавка, поне 3 x 1 грам. Добър вариант за това е

 

 

Японците се възползват от ензима натокиназа, който се извлича от ферментирали зърна. Той има и силно фибринолитично действие, т.е. може дори да разтваря съсиреци.

Целта на моята работа винаги е да заменя конвенционалните лекарства с естествени алтернативи. Но това изисква много образователна работа. Защото не четете за природните вещества в рекламите на цяла страница в лекарските списания.

Моят девиз: По-здрави чрез по-малко лекарства!

 

Тук ще намерите и останалите статии от триото:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват