Витамин D действа като генен превключвател срещу рак!

Има безброй изследвания, които винаги водят до един и същи резултат: Високи нива на Витамин D, ниска честота на раковите заболявания!

 

Всички те са корелационни изследвания. Те са важни, но в крайна сметка не показват как Витамин D предотвратява рак и намалява растежа на раковите клетки. Можете да направите много корелации. Една много добре известна корелация е намаляването на броя на щъркелите и раждаемостта. Само че щъркелите не раждат бебета и затова тази корелация е безсмислена.

 

В едно проучване от 2018 г. е описано защо Витамин D е толкова важен за предотвратяването на рака.

 

Според това проучване Витамин D потиска развитието и растежа на рака по няколко начина. Някои пътища са известни, други все още се изследват и вероятно в бъдеще ще бъдат открити още.

 

Витамин D намалява бързото делене на клетките.

 

Типични за рака са клетките, които се делят твърде бързо и винаги образуват нови клетки. Именно тук Витамин D влиза в действие, защото действа като генен превключвател. Той предотвратява или намалява неконтролируемото бързо делене на клетките.

 

Витамин D кара раковите клетки да умират.

 

В здравия организъм дегенериралите клетки се разпознават и след това се изпращат в така наречената програмирана клетъчна смърт (апоптоза). Само когато този механизъм не работи правилно, раковите клетки остават живи. Витамин D кара дегенериралите клетки да бъдат разпознати и да се инициира апоптоза.

 

Витамин D променя раковите клетки.

 

Раковите клетки обикновено не се оформят в правилни клетки. Те остават в някакъв ранен стадий. Вместо да се превърнат в истинска чернодробна клетка, истинска клетка на чревната лигавица или истинска клетка на гърдата или простатата, те просто се размножават. Витамин D кара тези клетки отново да се формират правилно. Тогава те не се различават толкова много от клетките на останалите тъкани и са по-малко опасни.

 

Нека да обобщим:

 

Витамин D е от съществено значение за превенцията и лечението на рака.

 

И сега, към всички хора с Диагноза Рак:

 

  • Какво е нивото ВИ на Витамин D в кръвта (ключова дука – кръвно изследване (!!!))?

     

  • Приемате ли Витамин D (ключова дума – действие (!!!))?

 

Още по темата:

 

 

Ако имате още въпроси или ВИ е нужна помощ и насоки, може да се свържете с мен. КЛИЛ....

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

0886 425 912

 

Източник: Umar M, Sastry KS, Chouchane AI. Role of Vitamin D Beyond the Skeletal Function: A Review of the Molecular and Clinical Studies. Int J Mol Sci. 2018;19(6):1618.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват