Причините за Депресия - ясни като бял ден!

 

 

Простото винаги е по-добро от сложното. Практиката винаги е по-добра от чистата теория. За да се помогне на човек, за да се излекува човек не трябва да се заобикаля, а да се говори възможно най-просто и ясно. Означава преведено: съкратено, разбираемо, черно на бяло.

 

Ясно е, че можете да изразите всичко, което четете тук за лечението на болестите, по много по-сложен, по биохимично правилен начин. Но на практика това е безсмислено.

 

Искате помощ. Сега. Бързо. И просто. Днес, възможно най-просто обяснение на вероятно най-често срещаното страдание на цивилизования човек, а именно

 

 

ДЕПРЕСИЯ.

 

Тъгата. Безразличие. Промени в настроението. Думата обхваща широк спектър от емоционални разстройства. Можете също така да посочите: Отсъствие на щастие.

 

Накратко. Черно на бяло:

 

ДЕПРЕСИЯТА е метаболитно разстройство. Разстройство на мозъчния метаболизъм. Следователно депресията е органично заболяване, както твърди проф. д-р Холсбур (Holsboer), бивш директор на Института "Макс Планк" в Мюнхен.

 

Кой метаболизъм? Двойния. Става въпрос за два невротрансмитера. Става въпрос за НОРАДРЕНАЛИН и СЕРОТОНИН. Не повече и не по-малко. Става дума за липса на Норадреналин и съответната липата на желание за действие. На хората в депресия много често им липсва стремеж, те са примирени. И това е свързано с липсата на Серотонин. Депресираните хора често са нещастни, тъжни и ... им липсва стремеж. Те са "заклещени по средата". Характерно за дефицит на Серотонин.

 

Като Завинаги Здрав читател можете да разберете двата метаболитни пътя: Норадреналина идва от Допамина, а той от своя страна - от Фенилаланина. Есенциална аминокиселина. А Серотонинът се създава от Триптофана, другата незаменима аминокиселина. В моя случай комбинацията се нарича "устойчивост".

 

Метаболитното заболяване (познаваме го от диабета) в България се лекува рефлекторно с таблетки. Не с естествен подход, с хранене, а с химикали. В този случай, антидепресанти. Те или помагат, или не помагат. И тук трябва да благодарим на професор Ф. Холсбур за осъзнаването на факта, че може би при половината от пациентите таблетките изобщо не достигат до мозъка. Чудесно! Преди години прочетох в SPIEGEL (немско списание), че антидепресантите действат само при около една трета от пациентите. А какво да кажем за останалите две трети?

 

Ами да. В България имаме втора възможност за лечение на метаболитни заболявания. Обсъждаме обмяната на веществата. Обсъждаме го. Говорим за това. Това се нарича психотерапия. Това е точно същото, както ако някой иска да излекува диабет с терапевтичен разговор.

 

Виждате ли, Средновековието далеч не е приключило. Днес все още се "обсъждат" метаболитните заболявания, т.е. липсващите молекули.

 

Здравият разум ни подсказва, че липсващите незаменими аминокиселини могат да се консумират, да се изядат! Ето защо те се наричат есенциални. Разбирате ли - точно по този начин депресията може да изчезне. С Фенилаланин и с Триптофан.

 

 

Откъде знам това? Виждам дефицита на тези аминокиселини в вашите кръвни изследвания. Виждал съм същите дефицити в кръвните изследвания на жена ми, на мен. Искам да кажа: Мога да говоря по темата за депресията и от собствения си опит, основан на собственото си кръвно измерване.

 

Това беше. Днес наричаме депресията "тлеещ огън в мозъка". И го лекуваме със силна имунна система, т.е. с оптимизирана аминограма. Това означава Триптофан, Фенилаланин и още 6 незаменими аминокиселини.

 

Връщаме се към епигенетиката, към вашия геном. Жалко, че тази тема е истинско табу за българските лекари!

 

Още по темата:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват